Historiek

De beginjaren (1960 - 2003) oprichting Keukens Bauwens

Bauwens – Interieur en maatwerk is een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in keukensbadkamerskastendressings en totaalinrichting op maat. Alles begon met de creatieve en technisch bekwame oprichter Kamiel Bauwens. Kamiel was in de streek erg gekend voor zijn innovatieve schrijnwerk oplossingen. Begin de jaren ’60 ging hij aan de slag met het maken van vliegenraampjes. Deze maakte hij met veel passie in een zelf geïmproviseerde werkplaats in de stalling van zijn vader. Om deze werken mogelijk te maken stelde hij zelf een gecombineerde machine samen.

Om ervaring in de keukenwereld op te doen werkte Kamiel enkele jaren bij een schrijnwerker. Hier kwam hij in contact met het maken van keukens op maat en interieur schrijnwerk. Begin de jaren ’70 besliste hij om zelfstandig keukenbouwer te worden en richtte hij achter zijn woning een toonzaal en atelier op. Deze werden door de jaren heen twee keer uitgebreid.

Na zijn studies besliste zoon Arno om ook in de zaak te stappen. Opvolging was verzekerd, het bedrijf groeide snel, dus er werd grond gekocht in Zelzate. In de zomer van 2001 verhuisde het atelier van Wachtebeke naar Zelzate en werd de firma Keukens Bauwens bvba opgericht. Keukens Bauwens bvba specialiseerde in keukens op maat en in schrijnwerk dat voorziet in de noden van de klanten. In het voorjaar van 2003 werd ook de toonzaal naar Zelzate verhuisd.

De groei (2004 - 2015) automatisatie & personalisatie

Het bedrijf groeide en werd al snel bekend omwille van hun expertise in maatwerk en keukens. Arno Bauwens had uit zijn opleiding een voorliefde voor informatica overgehouden. In 2012 kocht hij een CNC – een computergestuurde houtbewerkingsmachine – aan. De eerste stap naar automatisatie was gezet. Al snel volgde de aankoop van een opdeelzaag en werd de koppeling naar CAD/CAM software doorgevoerd.

Door de vele innovaties kon er nog optimaler ingespeeld worden op de wensen van de klanten. Alle zorgvuldig gecreëerde plannen, werden identiek door de machines geproduceerd. Voor zowel keukens, badkamers, kasten, dressings, bureaus en andere meubelen werden precisie en perfectie de norm. Ook in de keuze van materialen en inbouwapparatuur werden de beste partners geslecteerd. De voorkeuren en de identiteit van de klant werden meegenomen in de creatie. Net zoals nu nog steeds het geval is, kregen alle projecten een persoonlijke touch, en werd er steeds ingezet op inrichting op maat.

BAUWENS – INTERIEUR & MAATWERK (2016) totaalinrichting op maat

De groei die Keukens Bauwens de voorbije jaren doormaakte zorgde voor een uitbreiding van de activiteiten. Het aanbod werd een stuk ruimer dan enkel keukens. Ook badkamers, ingemaakte- en maatkasten, dressings, bureaus, haardmeubelen, vestiaires, en tv- en woonkamermeubelen worden op maat gemaakt. Begin 2016 werd dus ook beslist dat de firmanaam Keukens Bauwens de lading niet meer dekte. Daarom wordt vanaf dan onder de naam Bauwens – Interieur en Maatwerk gewerkt.

Tot op vandaag wordt er gestreefd om alle werken in eigen beheer uit te voeren. Ook extra werken aan elektriciteit en sanitair, vloerwerken of plafonds wnorden door het eigen plaatsingsteam verwezenlijkt.

Bauwens – Interieur en Maatwerk leeft verder in de geest van het bedrijf waarmee alles startte en neemt hieruit heel wat waarden mee. Steunend hierop, en met de nodige aandacht voor vernieuwing, groeide Bauwens Interieur en Maatwerk uit tot een bedrijf waarop u ten volle kan rekenen.